diumenge, 22 de gener del 2017

PAS DE L'ESO AL BATXILLERAT


Aquest canvi tant brusc ens pot afectar de diferents maneres com a estudiants, ja que el pas de l’ESO al Batxillerat és una de les etapes més difícils de tota la nostra vida d’estudiant, o no...?

Un dels canvis més difícils que vivim com a estudiants és el pas de l'ESO al Batxillerat. Nosaltres, que tot just hem acabat el 1r trimestre de Batxillerat volem mostrar-vos la nostra opinió per saber de primera mà com hem viscut aquesta experiència. Creiem que aquest pas és molt difícil: esbrinem-ho!

A molts de nosaltres el canvi ens ha semblat difícil pel que fa als continguts, però en el nostre cas portem en aquest centre des de 1r d’ESO per tant també veiem la part positiva de que la gent i l’ambient són els mateixos. Ens parlaven del Batxillerat com si fos alguna cosa que seria «la mort», que seria molt dur. Veritablement es nota que hem d’estudiar més i que tenim més hores d’estudi, però no n’hi ha per tant.

La diferència entre l’ESO i el Batxillerat no ens va semblar molt forta. És cert que tens més dificultats per aprovar i et trobes amb les teves primeres matèries suspeses; això fa que t’adonis de com és realment el món del Batxillerat. Al Montsuar fem optatives que tenen molt a veure amb les que teníem a 4t d’ESO, ja que vam tenir l’oportunitat de triar les que més ens agradaven. Tots fem Filosofia, que té fama de ser complicada, i com que no n’hem fet mai tothom es veu afectat.

Si haguéssim d’aconsellar un Batxillerat no sabríem què dir-vos. Sempre sentireu a dir que el científic és una mica per als qui tenen més cap, o que sortiran més ben preparats, però si sou de lletres també podeu trobar perfectament un bon futur, no cal triar el més prestigiós. Es tracta bàsicament de fer el que t’agrada.

Vam triar el Batxillerat perquè ens veiem amb capacitat de fer-lo, és la via més fàcil i directa si al final volem arribar a fer una carrera universitària. El nostre horari varia bastant, ja que les diferents franges que fem són les que ens poden encaminar cap als estudis que volem cursar, encara que aquest any no té tanta diferència de cara a l’horari de les optatives, perquè a l’ESO ja en fèiem.

Creiem que el canvi més brusc de cara al Batxillerat, és la setmana d’exàmens. És una setmana on tenim de un a més exàmens per dia. Encara així, la part bona, és que just acabar l'examen tenim el permís d’anar a casa, però no es un gran prestigi, ja que haurem de estudiar per als exàmens que tinguem al dia següent.

desconocido.jpg

Alba Gómez i Gemma Gardeñes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada