dissabte, 4 de febrer del 2017

JORNADA DE RECERCA A LA UdL


El passat 27 de gener, de 2017 els alumnes de 1r de Batxillerat van anar a la X Jornada de Recerca on es presenten treballs de recerca d'alumnes de 2n de Batxillerat escollits de diferents centres a l'Edifici Centre de Cultures i Cooperació Transfronterer, del campus de Cappont de la UdL. Aquesta jornada s'organitza per inspirar i mostra models de les diferents explicacions d'un treball de recerca per als alumnes de 1r de Batxillerat.

Es tracta, doncs, d'un aprenentatge que s'estructura i s'ordena al llarg d'un matí de convivència i treball. Aquest any ha estat la desena edició i han fet alguns canvis respecte les edicions anteriors, com ara: han avançat la data de la Jornada al dia 27 de gener, ja que hi ha molts centres en els quals ja s'han fet l'avaluació de les exposicions orals. També en aquesta edició hi havia 5 Àmbits de recerca per agrupar les presentacions dels treballs: l'àmbit de les Humanitats i de la Comunicació, l'àmbit de Ciències Socials, l'àmbit Científic, Tecnològic i de les Matemàtiques, l'àmbit de Ciències Mèdiques i de la Salut, l'àmbit de l'Expressió artística i l'àmbit de l'Esport.

Els centres participants d'aquest any han estat: el nostre institut, INS Manuel de Montsuar, el Col·legi Episcopal, INS Canigó, INS Josep Lladonosa, INS Màrius Torres, INS Torrevicens, INS Maria Rúbies, SES La Mitjana, Col·legi Arabell, INS de Guissona, INS Guindàvols, INS Joan Oró i Col·legi Sant Jaume-Les Heures.
Aquest any des del nostre institut han participat les alumnes Laura Santiago en l'àmbit de Ciències Mèdiques i de la Salut amb el títol de '' El aire que respiramos está lleno de oxígeno, nitrógeno y publicidad. La anorexia y la publicidad'' i la Cristina Purroy també en l'àmbit de Ciències Mèdiques i de la Salut amb el títol de ''El futur de la pastisseria. A la recerca d'un dolç més saludable''.

Aquesta activitat ens ha permès veure com s'elabora un treball de recerca, personalment ens han semblat treballs molt interessants i alguns molt curiosos, també vam poder veure com explicaven l'experiència que havien viscut i ens van orientar donant-nos alguns consells. En definitiva creiem que és una activitat molt didàctica i útil per a elaborar el Treball de recerca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada