diumenge, 23 d’abril del 2017

EL MÓN DE LA COMUNICACIÓ



Ahir els estudians de revista i audioviusals de l’Institut Manuel de Montsuar van rebre la visita de José Mola, antic estudiant de la professora de revista del centre, que els va fer una pinzellada sobre el món de la comunicació.

José era un estudiant de Tarragona que va estudiar Comunicació i Relacions Públiques. Va destacar per les ganes d’aprendre, la vocació per els temes periodístics i la seva excel·len t capacitat de redacció. Això li va permetre  guanyar-se un lloc en el món laboral. Avui dia és el cap d’un gabinet de comunicació en un partit polític de Tarragona. 

Va començar dient que les xarxes socials són una eina molt important quan es tracta de comunicació i periodisme, ja que són una forma més d’expressió.

Esmentà que el periodisme també es vincula amb les relacions públiques i el màrqueting. Ara bé, també va deixar clares les diferències entre elles. El màrqueting és estratègia i s’utilitza en tots els àmbits comunicatius per poder transmetre les idees de manera més atractiva; les relacions públiques són el contrari, quan l’autor s’ha de vendre utilitzant estratègies amb la finalitat que el públic parli bé del producte. A diferència de la publicitat aquest mètode és gratuït.

En un incís, va explicar que tots els mitjans de comunicació són empreses, no ONG. Amb això ens va voler fer entendre que quan llegim algun text de premsa, el fa un professional, però darrere hi ha els interessos del mitjà. Per tant, el que llegim a la premsa no són mentides però sí veritats relatives. És important llegir la mateixa notícia en diversos diaris, perquè són punts de vista diferents i llavors ens podem treure conclusions més encertades.

Va concloure que saber comunicar-nos i expressar-nos de manera correcta és molt important per poder-nos desenvolupar amb comoditat per la vida. 


Més enllà del contingut concret d’aquesta conferència, és important apreciar aquestes activitats com a elements que trenquen la rutina escolar gràcies a gent voluntària i professional dels diferents àmbits, i que poden aportar coneixements més pràctics i vinculats al dia a dia als estudiants de secundària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada